Sarah + Tom

 

Sarah en Tom kozen voor een heerlijke herfsttrouw en in ruil kregen ze de mooiste herfstblaadjes als backdrop. Bij de voorbereidingen van hun trouw stelden ze enkele belangrijke prioriteiten. Ten eerste moest het een gezellige trouw worden zonder te veel formaliteiten en ongemakkelijke momenten. Ten tweede moest het feest ook duurzaam zijn en veel warmte uitstralen. Ten derde wilden ze ook niet hun volledige spaarboek verliezen aan het feest.

Als locatie kozen ze voor een schuur. Een geweldige locatie! Maar qua aankleding mocht het wel nog wat extra gebruiken. Bovendien diende de ceremonieruimte ook tijdig omgebouwd te worden tot dansruimte tijdens het diner. Geen kant-en-klaarfeest dus!

 

 

 

Onder het geluid van de regendruppels op het dak gaven Sarah en Tom elkaar het ja-woord. Geen grote backdrops maar een lichtjesgordijn vormde de achtergrond tijdens hun ceremonie.

Daarna werd de liefde gevierd aan tafel. Een uitgekiend lichtplan was er niet maar om de zaal meer warmte te geven, werden net boven de tafels lichtslingers gehangen. Geweven groenslingers zorgden voor extra gezelligheid en daarnaast werden de tafels aangekleed met Perzische tapijtjes en plantjes die later mee naar huis konden worden genomen door de gasten.

 

 

 

 

Verloren hoekjes werden aangekleed met de meubels van Kringverhuur. De dansvloer werd bedekt met Perzische tapijten en opgeleukt met witte lampionnen. Het werd een feestje om u tegen te zeggen… zonder te veel formaliteiten en ongemakkelijke momenten.

Het ga jullie goed Sarah en Tom! Heel veel dank voor het grenzeloze vertrouwen.

 

Foto’s: WeHaveHeart

Huur: Kringverhuur en Brabants

Locatie: Rommeshoef Essen

Coördinatie en decoratie: Pom-Pon

Stephanie + Marc-Philip

 

 

Stephanie en Marc-Philip wonen op één van de leukste plekken ter wereld! Ze wonen in het kleurrijke Sint-Gillis, Brussel. Op kruipafstand van het hoofdkwartier van Pom-Pon bovendien. Hun gasten kwamen van alle hoeken uit de wereld overgevlogen en werden in de dagen voor het feest getrakteerd op originele uitjes in België en Nederland. Op die manier leerde iedereen elkaar ook al een beetje beter kennen, met als kers op de taart het feest natuurlijk.

 

Stephanie en Marc-Philip zijn heel creatief en kleuren met heel veel plezier een beetje buiten de lijntjes. Ze maakten zelf het ontwerp voor de uitnodigingen en aarzelden niet om met bladgoud een oude foto te lijf te gaan. Het ‘halverwegegoudthema’ hernam ik graag in hun welkomstbord. Dat de jurk niet standaard wit zou worden, was ook al vroeg duidelijk. Voor het concrete ontwerp en de uitvoering werkte Stephanie heel nauw samen met ontwerpster Céline Lellouche. Doorgaans ontwerpt Céline geen trouwjurken maar de uitdaging om een bijzondere jurk voor Stephanie te maken, ging ze met plezier en enthousiasme aan. Een heerlijke portie kleur werd ook toegevoegd met het boeket en de bloemenkroon van Takk by Charis.

 

 

Heel belangrijk voor Stephanie en Marc-Philip was dat het een echte ‘stadstrouw’ zou worden. Zo wandelde iedereen op de dag van het feest vanuit de woonplaats van het koppel naar het prachtige gemeentehuis van Sint-Gillis. Daarna werd er een ommetje gemaakt langs één van de gezelligste kroegen van de stad – La Biche – om dan onder een stralend lentezonnetje richting het feest te gaan in de Marollen.

 

Fotografe Myra ziet haar kans dan natuurlijk schoon en wist het koppel mooi in beeld te brengen op plekken… waar ik tot voor kort de charme nog niet van in zag. Sindsdien vind ik het niet meer dan logisch om een trouwfoto te laten nemen bij de groenteboer op de hoek, de slager, de bakker, voor dat ene huis waarvan het rolluik niet meer open kan…

 

 

Feesten, eten en drinken werd er gedaan in het Wijnpaleis. We haalden de natuur naar binnen op deze industriële locatie en goochelden met de zwaartekracht met trosjes witte ballonnen. Stephanie en Marc-Philip zorgden zelf voor een cadeautje voor elke gast: er was massaal m.a.s.s.a.a.l veel chocolade! Echt Belgisch snoepgoed voor mensen die van heinde en verre kwamen om dit topkoppel het ja-woord te zien geven. Heel veel liefde voor Stephanie en Marc-Philip!

 

Foto’s: Myra Fotografie

Jurk: Céline Lellouche

Haar: Sofie Hoedemaekers

Bruidsboeket en bloemenkroon: Takk by Charis

Locatie: Wijnpaleis Brussel

Planning en styling: Pom-Pon

Engaged + Pom-Pon

 

Foto: Manon Engels

 

Op 2 en 3 februari was het zover! De eerste Belgische editie van Engaged vond plaats in Antwerpen. Zelf was ik al naar de hippe trouwbeurs getrokken in Rotterdam en dat leverde me niet alleen de liefde voor de heerlijke Maasstad op maar ook een serieuze boon voor out of the box trouwfeesten. Ik was er trouwens ook niet de enige zuiderbuur, veel Belgische trouwers trekken al een hele tijd de grens over op zoek naar iets nieuws. En nu stak het ‘nieuws’ dus ook onze kant op!

Engaged is dé trouwbeurs voor wie niet van trouwbeurzen houdt. Geen flauwe clichés of smakeloze verkooppraatjes, maar frisse ideeën en oprecht fijne ontmoetingen kan je er vinden. Er worden ook steeds boeiende workshops georganiseerd en echt elke standhouder past perfect in het creatieve plaatje. De eerste editie vond plaats in de Hortahal in Antwerpen.

 

Foto Dilara Avci

 

Heel last-minute bedachten we met Pom-Pon een gloednieuwe stand. Het is geen geheim dat we iets hebben met neon dus die wilden we graag gebruiken. Daarnaast zorgden we voor een sobere achtergrond met het behangpapier van Ferm Living. Manon Engels en Dilara Avci kwamen langs om onze stand op foto vast te leggen. Oh en iedereen die bij ons een kijkje kwam nemen, kreeg een liefdestattoo… voor de trouwers met wilde plannen!

 

Trouwbeurzen zijn telkens een feest! We ontmoeten er niet enkel trouwers met creatieve plannen en de meest uiteenlopende vragen maar ook de andere standhouders leren we beter kennen. Ver is het niet zoeken naar warme mensen in een branche die helemaal rond liefde draait! Wanneer je taart kan snoepen bij je buurvrouw en mopkes kunt stelen bij je buurman, is 2 dagen rechtstaan op hoge hakken op een beurs eigenlijk heel goed te doen!

 

Mocht je zelf – als toekomstige trouwer of als nieuwsgierige feestliefhebber – binnenkort een beurs bezoeken. Neem dan zeker je tijd om een praatje te slaan. Het is verleidelijk om overal een visitekaartje te nemen en achteraf websites te bezoeken maar dat is bijna zoals geen Sangria drinken in Valencia, geen chocolade in Brussel en geen kaas in Gouda, … Er staat een hele bibliotheek aan informatie klaar dus waarom er ook geen gebruik van maken, nu je er toch bent! Proef, probeer, vraag en neem deel want je zal er een pak ideetjes kunnen opdoen voor je feest. Vergeet ook je gsm niet voor foto’s en je getuige, mama of beste vriend(in) meenemen is altijd een strak plan.

 

Foto: Manon Engels

 

Goesting gekregen om ook een eigenwijze trouwbeurs te bezoeken? Op 14 april kan je ons vinden op I Do I Do en hou ook zeker de website van Engaged in de gaten voor – wie weet – een tweede Belgische editie…

 

Meer info:

Engaged.nl

I Do I Do

 

Foto’s:

Manon Engels en Dilara Avci

Leila + Seb

 

Iedereen weet dat bij de voorbereidingen van een huwelijk een flinke portie stress komt kijken. Niet iedereen weet dat de voorbereidingen van een huwelijk in België vanuit Tajikistan het stressniveau tot ongekende hoogtes brengt. Daarom deden Leila en Seb beroep op ons. Ze droomden van een relax huwelijk ten Zuiden van Brussel waar een groot deel van hun buitenlandse gasten ook kon blijven logeren. Ze hadden ook ideeën over een heel intieme ceremonie, een sprankelend feest en heel lekker en gezond eten. Als kers op de kaars, fantaseerden ze over een zonovergoten dag.

 

 

Na veel Skypecalls in het Engels, Frans en zowat elke klank en taal daartussenin, werden de concrete plannen duidelijker en duidelijker. Voor de locatie kozen we voor Les Bonneteries in Ellezelles, de catering zou verzorgd worden door Artisan Culinaire en het dessert door Elisa Bakt. De ceremonie zou helemaal achteraan in de tuin plaatsvinden met als backdrop een prachtige boom.

 

 

Het diner werd opgediend aan twee lange tafels onder de prachtige luifel met gekleurde lichtjes van Les Bonneteries.

 

 

Voor de braafste kindjes ter wereld – ja, echt waar – hadden we spelletjes, maskertjes en andere fijne dingen om te knutselen voorzien.

 

 

Terwijl de decoratie binnen een knipoog was naar hun vele reizen.

 

 

En de openingsdans was.. sprankelend!

 

 

Oja, en de zon? Het was een snikhete junidag op een warm feest voor dit hartelijke koppel! All the best Leila and Seb!

 

 

Foto’s – Aubrey Van Nieuwenhove Photography

Locatie – Les Bonneteries, Ellezelles

Catering – Artisan Culinaire

Dessert – Elisa Bakt

Planning + Styling – Pom-Pon